Badkamer kitten kosten

De kosten voor het kitten van een badkamer zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de badkamer en het aantal sanitaire elementen. Over het algemeen zijn er twee hoofdgebieden waar kitwerk kan worden gedaan in een badkamer: rondom het bad of de douchebak en rondom het sanitair (zoals doucheschermen, bad, wastafel, toilet en kranen).

Badkamer kitten kosten nieuwbouw

De kosten voor het kitten van een badkamer met douchescherm en een drain in een nieuwbouw woning ligt tussen de € 200 en € 400. Dat is de prijs voor het aanbrengen van de kit. Omdat het een nieuwbouw woning betreft is het niet nodig de oude kit te verwijderen. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs.

Badkamer kitten kosten herstellen of vervangen

De kosten voor het vervangen van het kitwerk in de badkamer ligt hoger dan bij een nieuwbouw woning. Dat komt omdat de oude kit eerst uitgesneden moet worden. Daarna moeten alle voegen goed gereinigd worden om een goede hechting van de kit te waarborgen. De kosten voor het kitwerk vervangen in een ruime badkamer ligt gemiddeld tussen de € 300 en € 500. Dat is voor een badkamer met douche, douchescherm, wasbak, toilet en draingoot.

Kosten kitten douchebak

De kosten voor het kitten van een bad of douchebak kunnen gemiddeld tussen de € 150 en € 300 liggen, afhankelijk van de complexiteit van het werk en de gebruikte materialen. Dit omvat meestal het verwijderen van de oude kit, het reinigen en voorbereiden van het oppervlak en het aanbrengen van nieuwe kit. Een professionele kitter gebruikt in de meeste gevallen een A kwaliteit kit.

Werkelijk kosten kitten badkamer variëren

Het is belangrijk op te merken dat deze kosten slechts schattingen zijn en dat de werkelijke kosten kunnen variëren. Het wordt aanbevolen om offertes op te vragen bij verschillende professionals in jouw regio om een nauwkeuriger idee te krijgen van de kosten voor het kitten van jouw specifieke badkamer.

Badkamer kosten kitten zelf berekenen

Om je een goed beeld te geven van de kosten kan je hier de kosten berekenen. Meet het aantal strekkende meters kitwerk op (bij benadering) en vul dit in de kitwerk prijscalculator.